Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Articole

Zilele Acţiunii Catolice (21-28 octombrie 2012)

Publicat de pe octombrie 28, 2012 – 8:30 pm

 

 

 

           În săptămâna dedicată Zilelor Acţiunii Catolice, ASTRU Oradea (Asociaţia Tineretului Români Unit), a organizat diverse activităţi ce au stat sub semnul Anului Credinţei.

Deschiderea solemnă a Zilelor Acţiunii Catolice a debutat duminică, 21 octombrie cu Sfânta Liturghie de la ora 10.00 la care au luat parte membri AGRU şi ASTRU, împreună cu responsabilii spirituali la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea.

            În data de 22 octombrie, ASTRU a organizat în cadrul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, Oradea, o activitate tip interviu ce s-a desfăşurat sub genericul „Lumini şi umbre – destăinuiri despre credinţă” avându-l ca invitat pe responsabilul spiritual al asociaţiei, părintele Iuliu-Vasile Muntean. Am ascultat o destăinuire de credinţă a vieţii unei familii de preot greco-catolic din timpul în care Biserica era interzisă. O mărturisire simplă, dar plină de sens, ce ne-a făcut să înţelegem faptul că libertatea sălăşluieşte în interiorul nostru şi nimeni, niciodată, nu va putea să îngrădească un suflet plin de iubire sfântă.

 

 

             În data de 25 octombrie, tot în cadrul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică Oradea, Asociaţia Tineretului Român Unit, a organizat o conferinţă cu titlul „Semne ale credinţei în arhitectura Oradiei”, având-o ca invitat pe doamna conferenţiar universitar dr. Ramona Novicov. Doamna profesor ne-a prezentat prin intermediul fotografiilor un strop din semnele credinţei care se pot descoperi prin intermediul construcţiilor arhitecturale existente în oraşul Oradea. A fost o invitaţie adresată publicului de a deschide ochii inimii, de a privi şi a vedea, cu adevărat, faptul că faţadele dezvăluie mai mult decât pot ascunde. A fost o seară plină de informaţii, o seară în care ne-am umplut inimile de frumos şi am înţeles faptul că oraşul Oradea poartă însemnul credinţei chiar şi în construcţiile ce-l înfrumuseţează. S-a confirmat faptul că nu suntem deloc singuri pe drumul credinţei noastre.

            Săptămâna dedicată Zilelor Acţiunii Catolice s-a încheiat la Catedrala „Sfântul Nicolae”, în data de 28 octombrie, unde a avut loc o seară de veghe dedicată Episcopilor Martiri şi Mărturisitori ai credinţei în cadrul căreia s-a rostit Rugăciunea Sfântului Rozar animată de Reuniunea Mariană şi AGRU, s-a celebrat  Sfânta Liturghie, după care ASTRU Oradea a animat Adoraţia Euharistică cu meditaţii extrase din textele scrise de Episcopii Ioan Suciu şi Iuliu Hossu. După Adoraţie s-a rostit „Via Crucis” având la bază unele texte scrise de şi despre Episcopii morţi în faimă de martiri, iar mai apoi, în Cripta Catedralei,  s-a rostit rugăciunea pentru beatificare a aceloraşi Episcopi.

            Aceste Zile de sărbătoare ale Acţiunii Catolice au fost zile de comuniune în care noi, credincioşii laici implicaţi în ASTRU şi AGRU din Oradea, am acceptat provocarea de a fi cu adevărat coresponsabili în misiunea Bisericii. Au fost zile pline de rod în care am simţit vitalitatea Bisericii lui Christos!

 

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.