Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Uncategorized

Lumini şi umbre – destăinuiri despre credinţă

Publicat de pe decembrie 7, 2012 – 8:54 am

În seara zilei de 3 decembrie, Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Oradea, a încheiat ciclul de interviuri „Lumini şi umbre – destăinuiri despre credinţă”, realizate ca răspuns la invitaţia Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea de a ne aprofunda credinţa în acest an special, dedicat credinţei.

 

În fiecare primă luni din lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, în tihnă, invitaţii ne-au destăinuit frânturi esenţiale de trăire a credinţei. Acest parcurs deosebit al şirurilor de interviuri a fost asemenea unei ploi revigorante de haruri, ploaie sub care, noi cei prezenţi, ne-am scăldat. Este minunat să ştii că în „lupta” pe care o duci, nu eşti singur, ci, din contră, alături de tine sunt suflete sensibile, firave, dar pline de zel.

 

Deschiderea seria de interviuri ni l-a adus aproape pe părintele Iuliu-Vasile Muntean, asistent spiritual al Asociaţiei Tineretului Român Unit, ASTRU Oradea. Părintele ne-a oferit o frumoasă mărturie de credinţă prin prisma ochiului de copil, de adolescent, de tânăr student, iar mai apoi de preot. Am fost încurajaţi de către părintele Iuliu să ne încredem cu toată fiinţa noastră planului Lui întrucât Împărăţia Cerurilor poate fi adusă, prin credinţa noastră, aici, pe pământ.

 

Al doilea invitat al interviurilor „Lumini şi umbre – destăinuiri despre credinţă”, a fost Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea. Preasfinţitul Virgil ne-a povestit despre persoanele din viaţa dânsului care au fost modele de credinţă şi care l-au inspirat în credinţa proprie. O mare însemnătate a avut îndemnul Preasfinţitului de a avea mereu o persoană mai matură decât noi, pentru a ne sfătui cu aceasta. Toţi tinerii sunt supuşi marelui „păcat” – graba, dar dacă ne oprim pentru a discuta o decizie, pentru a cere un sfat, suntem mult mai câştigaţi.

 

În ultima zi dedicată interviurilor, le-am avut alături de noi pe Doamna Lucia Ciobanu şi pe fiica dânsei, Ioana. Doamna Lucia provine dintr-o familie în care tatăl era preot greco-catolic; dânsa a fost profesoară de educaţie fizică în cadrul învăţământului special, iar în momentul de faţă este preşedinte al Asociaţiei Down Oradea. Dânsa a predat educaţia fizică lucrând mulţi ani cu copii ce aveau diferite dizabilităţi de natură psihică. A fost un profesor dedicat muncii şi elevilor, iubindu-i pe aceştia foarte mult. După ce s-a căsătorit, şi-a dorit o fetiţă, iar Dumnezeu i-a făcut acest dar. După naşterea Ioanei, la câteva săptămâni i s-a adus la cunoştinţă, cu greu, faptul că fiica dânsei are sindromul Down. Doamna Lucia ne-a mărturisit faptul că a fost un moment foarte dificil, un moment ce a precedat multe „de ce?-uri”, dar cu ajutorul credinţei în Dumnezeu a crescut-o pe fiica dânsei ca pe un copil normal. Actualmente Ioana are 33 de ani şi este o tânără optimistă, multe cu performanţe, o tânără frumoasă, veselă şi plină de iubire. La finalul interviului, Ioana ne-a spus că tot ce ne doreşte este „mai multă iubire!”. Această dorinţă de mai multă iubire este cea mai frumoasă urare pe care am putea-o primi înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului şi pe care o dorim tuturor oamenilor acum, în aşteptarea Celui ce este Iubire.

 

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.