Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Articole

Curs de formare animatori

Publicat de pe iunie 5, 2012 – 8:05 pm

 

În perioada 1 – 3 iunie 2012, Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Oradea a organizat un curs de formare animatori, având tema „PreGĂTEŞTE ingredientele! Împreună vom descoperi reţeta!” şi motto-ul ”Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Mt 5, 16). Cursul  s-a desfăşurat  la sediul asociaţiei din strada Corneliu Coposu, nr. 2A (subsolul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”).

 

Participanţii au fost 10 tineri de peste 15 ani din grupurile parohiale Allegria şi Oratoriul “Maria Imaculata” din Oradea care au avut oportunitatea de a participa gratuit la acest curs de formare.Pentru aceste trei zile, sediul ASTRU s-a transformat într-o pizzerie în care noii animatori au “gătit” împreună “o pizza pentru sufletul tău”, ingredientele fiind învăţătura acumulată la temele prezentate, precum şi concluziile care le-au realizat în urma Atelierelor de lucru pentru fiecare temă în parte.

 

Punctele  atinse la acest curs au fost motivaţia de a fi animator, noţiuni legate de felul în care trebuie sau nu trebuie să fie un bun animator şi valorile pe care acesta le transmite mai departe copiilor, noţiuni legate de tipologia copiilor şi nu în ultimul rând noţiuni despre joc. Temele au fost “condimentate” cu jocuri de cunoaştere, de destindere, de ştafeta şi mai multe bans-uri.

 

Sâmbătă după-masa, am gustat cu toţii din entuziasmul, spiritul de echipă şi bucuria marelui joc numit “Cursa spre Cina cea de Taină”  pregătit de către asistentul nostru spiritual, părintele Iuliu Muntean în care au fost frumos îmbinate noţiunile de cateheză  cu jocuri de atenţie, strategie şi ştafetă. Părintele spiritual a fost alături de noi pe întreaga perioadă a cursului, asigurându-ne atât cele necesare sufletului prin celebrarea Sfintelor Liturghii de sâmbătă şi duminică de la ora 8 şi rugăciunile de la sfârşitul zilei, cât şi prin disponibilitatea de a ne oferi sprijin în tot ceea ce am avut nevoie pe partea de organizare.Prânzul a fost pregătit de câtre surorile din congegaţia “Misionarele Patimilor lui Isus”, cărora dorim să le mulţumim şi pe această cale pentru disponibilitatea şi căldura cu care ne-au primit la mănăstire şi pentru surprizele culinare pregătite pentru noi toţi.

 

Duminică după-masa, tinerilor li s-a oferit certificatul de participare şi o mică amintire a acestui curs, urmând ca în următoarele două săptămăni echipe mixte din cele două grupuri de tineri să pregătească o oră de jocuri pentru copiii de la Oratoriul “Maria Imaculata” şi copiii de la grupul Dominic Savio din Oradea.

 

Astfel, animatorii au prilejul de a pune în practică ceea ce au învăţat la curs.Mulţumim tuturor pentru efortul şi timpul oferit desfăşurării acestui curs, participanţilor şi nu în ultimul rând lui Dumnezeu care ne însoţeşte mereu şi care dă valoare timpului şi activităţilor pe care le facem pentru El, pentru Biserica noastră şi pentru aproapele nostru. Fie ca faptele noastre, ale tuturor să răspândească lumina şi iubirea lui Cristos.

 

 

 

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.