Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Articole

Capcanele diavolului şi exorcismele

Publicat de pe octombrie 30, 2012 – 8:47 am

         În data de 29 octombrie a.c., în cadrul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, Asociaţia Tineretului Român Unit, ASTRU Oradea, a organizat o conferinţă cu tema Capcanele diavolului şi exorcismele

Întrucât acest an este consacrat redescoperirii rădăcinilor credinţei, noi, ASTRU Oradea, am lansat o serie de conferinţe prin care căutăm semne ale credinţei sub diferite forme. În acest sens, în seara zilei de 29 octombrie, atenţia ne-a fost îndreptată înspre o altă formă de manifestare a credinţei şi anume, subjugarea materialului de către supranaturalul malefic.

În acest sens, Părintele Anton Cioba a fost invitatul serii. Am ales ca dânsul să expună o asemenea temă întrucât are autoritatea studiului aprofundat în această ramură teologică şi, mai mult de atât, este într-o strânsă relaţia de prietenie cu unul dintre cei mai cunoscuţi exorcişti ai Romei, Don Gabriele Amorth, autorul cărţii „Exorcistul Romei se destăinuie”.

Având în vedere faptul că existenţa diavolului constituie un adevăr de credinţă la fel de important ca şi celelalte pe care le cunoaştem, în această seară ne-am oprit atenţia asupra numirii unor aspecte legate de această forţă malefică şi de acţiunea sa în lume.

Părintele Anton Cioba ne-a făcut o incursiune în existenţa lumii diavolilor, ne-a atenţionat cu privire la importanţa cunoaşterii scopului pe care diavolul îl are de îndeplinit şi a rolului pe care noi, credincioşii, îl avem. 

Capcanele diavolului sunt multe, ele constând în şedinţele de spiritism, ghicitul în cărţi, în cafea, în numere, magia albă şi neagră etc. În zilele noastre, se practică aceste ritualuri, şedinţe etc. fie din curiozitate, de către tineri, fie pentru „rezolvarea unor probleme” de către tineri şi adulţi. Toate aceste forme de cunoaştere manifestate prin intermediul supranaturalului malefic, nu sunt altceva decât capcane întinse de diavol, omului. 

Părintele Anton ne-a vorbit, de asemenea, despre actul de alungare a diavolilor, exorcismul: „Exorcismele reprezintă o parte importantă din lupta pe care întreaga Biserică o duce cu duşmanul veşnic. În cadrul exorcismelor Biserica Rugătoare – Pământească împreună cu Biserica Triumfătoare – toţi Sfinţii şi Îngerii din Cer duc lupta pentru îndepărtarea duşmanului”. Îndemnul părintelui a fost acela de a face cunoştinţă cu această luptă întrucât doar în momentul în care ne vom cunoaşte adversarul, vom putea să-l învingem. De asemenea, ne-a fost atrasă atenţia asupra faptului că în timpul nostru, existenţa diavolului este foarte superficial privită, iar acest fapt nu face altceva decât să-l mulţumească pe diavol însuşi. În felul acesta, credinciosul este obligat să cunoască existenţa lumii spirituale a diavolilor întrucât cu cât îi recunoaştem mai puţin puterea şi existenţa, cu atât îi este mai uşor să se manifeste.

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.