Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Activităţi

ASTRU Oradea implineste 80 de ani de existenta

Publicat de pe februarie 24, 2009 – 10:08 am

ASTRU Oradea implineste astazi 80 de ani de la infiintarea asociatiei. Sarbatoarea jubileului are loc in aceasta seara desfasoara la seminarul teologic greco-catolic din Oradea. Programul va debuta de la ora 18.30 cu o adoratie euharistica, urmata de o serata animata de tinerii ASTRU.

ASTRU Oradea era infiintat in anul 1929 si se afla pe atunci sub obladuirea Ps Valeriu Traian Frentiu. In timp, ASTRU Oradea a suferit si el de pe urme prigoanei comuniste, insa o data cu iesirea la lumina a Bisericii Greco-Catolice din Romania, ASTRU Oradea avea sa isi reinceapa activitatea misionara. Astazi, ASTRU Oradea se bucura de a 80-a aniversare.

Acum 80 de ani, ASTRU Oradea era infiintat sub patronajul PS Valeriu Traian Frentiu. In toti acesti ani, ASTRU Oradea a reusit sa reziste dificultatilor care s-au impus in anumite perioade istorice. Dupa mai bine de 50 de ani de incetare a activitatii, o data cu reintrarea in legalitate a Bisericii Greco-Catolice din Romania, ASTRU Oradea si-a reluat activitatea. An cu an, eforturile s-au adunat, dind in cele din urma un rezultat al unei singure perspective: cea a urmarii lui Hristos pe calea adevarului sau in sinul si sub indrumarea Bisericii. Pe data de 24 februarie, tinara generatie ASTRU, are astfel ocazia de a celebra jubileul aniversar al acestei asociatii catolice. Iulia Iova, presedinte ASTRU Oradea.

La acest jubileu au fost invitate grupuri din toate asociatiile catolice din Romania. La eveniment a fost invitat si PS Virgil Bercea, ierarhul eparhiei de Oradea dar si preotii spirituali colaboratori.

Claudiu Ardelean

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.