Activităţi

Ieşiri, întâlniri comunitare...

Articole

despre de toate

Invitaţii

ASTRU vă invită

Junior

Şi cei mici au dreptul la ASTRU.

Întâlniri

ale tinerilor, copiilor

Start » Activităţi

Exerciţii spirituale ASTRU în parohia Băiţa

Publicat de pe noiembrie 26, 2008 – 9:59 am

În perioada 21-23 noiembrie 2008 Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Oradea a organizat două zile de retragere spirituală pentru tinerii membrii ai asociaţiei, cu ocazia începerii Postului Crăciunului. Locaţia aleasă a fost satul Băiţa din judeţul Bihor, răspunzând astfel invitaţiei părintelui paroh Sorin Roşca, care a dorit ca să se stabilească un contact între tinerii din ASTRU şi tinerii din Băiţa.

 

Dorind să împărtăşească această experienţă cu cât mai mulţi tinerii, ASTRU-Oradea a invitat la aceste exerciţii spirituale şi tineri din asociaţiile ASTRU din celelalte centre. Au participat astfel peste 20 de tineri din Arhieparhia de Făgăraş şi Alba Iulia (ASTRU Blaj), Eparhia de Cluj Gherla ( ASTRU Cluj) şi Epahia de Lugoj ( ASTRU epahial Lugoj).

 

Tineri au sosit în parohia Baiţa, vineri, 21 noiembrie şi au fost găzduiţi în familii. Ziua de sâmbătă a fost pusă sub semnul spiritualităţii, începând cu o Sfântă Liturghie, urmată apoi de meditaţiile pregătite de Pr. Iuliu Muntean, asistentul spiritual al ASTRU-Oradea. Tema propusă pentru aceste exerciţii spirituale a fost Botezul lui Isus –redescoperirea botezului ca forţă de a fi zilnic mărturisitori ai lui Cristos, aceasta reprezentând primul modul din Itinerariul formativ pentru tineri propus de Acţiunea Catolică din România. Tinerii au încercat interiorizarea meditaţiilor prezentate de Pr. Iuliu, menţinând câteva ore de silentium pentru reculegere. De asemenea tinerii s-au împărţit în trei grupuri de discuţii şi au abordat anumite aspecte care presupun trăirea Botezului într-un mod responsabil, zi de zi. A urmat ca după prânz tinerii să pornească într-o scurtă drumeţie pe munte, pentru a admira frumuseţea peisajului şi a se bucura de prima ninsoare. A urmat ca înspre seară toţi tinerii să participe la o oră de Adoraţie Euharistică, chemaţi fiind să-L contemple cu iubire pe Isus Euharistic.

 

Ziua de duminică a început cu Sfânta Liturghie celebrată împreună cu toată comunitatea din Băiţa. Apoi tinerii şi-au exprimat opiniile referitoare la aceste zile petrecute împreună şi s-au tras concluziile.

 

Această activitate a fost binevenită atât pentru pregătirea spirituală pentru Sfintele Sărbători ale Crăciunului, pentru trăirea în comuniune cu alţi tineri a unor momente unice dar şi pentru a întări relaţiile dintre asociaţiile ASTRU din fiecare eparhie.

 

ASTRU Oradea doreşte să mulţumească în primul rând Pr. Sorin Roşca şi credincioşilor din Băiţa pentru ospitalitatea şi disponibilitatea lor şi tuturor participanţilor la aceste exerciţii spirituale, atât tineri din Băiţa cât şi membrii ASTRU, care au făcut ca aceste zile petrecute împreună să fie o adevărată experienţă de interioritate, credinţă şi fraternitate.

Iova Iulia

Lasă un comentariu!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Vă puteți, de asemenea, Comments Feed prin RSS.

Vă rugăm să rămâneţi la subiect. Spam-ul nu este acceptat.

Puteți folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pagina foloseşte Gravatar. Dacă doreşti şi tu unu, înregistrează-te la Gravatar.